Nya Trivselregler för Brf Ängsliljan

Med stöd av bostadsrättslagen och föreningens stadgar har styrelsen utfärdat trivselregler. Syftet med föreningens trivselregler är att för föreningens medlemmar ge en boendemiljö som upplevs som trygg, säker och trivsam samt bidrar till att alltid hålla nere på föreningens gemensamma kostnader.

1 Bostadsrättsinnehavaren ska vara aktsam om och vårda egen lägenhet liksom föreningens egendom i övrigt.

2 Föreningens trivselregler ska iakttas av bostadsrättsinnehavarens familj, gäster samt av de som av bostadsrättsinnehavaren inryms i lägenheten.

3 Bostadsrättsinnehavaren ska rätta sig efter övriga särskilda föreskrifter som utfärdas av styrelsen.

4 Om det i lägenheten eller i fastigheten uppstår en skada som omedelbart måste åtgärdas ska styrelsen eller fastighetskötarfirman kontaktas (enligt anslag i port).

5 Under vintern ska element vara påslagna för att undvika frysskador. Tänk på att vattenledningar kan frysa om dörrar och fönster hålls öppna.

6 Innehavare av husdjur ska övervaka att dessa inte stör eller förorenar i fastigheten och heller inte rastas i planteringar eller på barnens lekytor.

7 Sophantering sker enligt anvisningar i våra soprum.

8 Skyltning genom anslag utanför lägenheten får inte göras utan styrelsens medgivande.

9 För brandsäkerhet och säker utrymning av fastigheten tillåts ingen förvaring i trapphusen.

10 Att bo i lägenhet betyder att man behöver respektera sin granne. En grundregel är att man aldrig vid någon tid på dygnet får uppträda så att man stör sin granne. Tystnad för nattvila ska råda mellan 22.00 – 07.00. Störande ljud kan komma från olika typer av maskiner, musik mm. Observera att borrning, spikning och liknande ska ske på vardagar mellan 07.00 – 19.00 eller helger mellan 09.00 – 19.00.

11 Det är inte tillåtet att utan styrelsens tillstånd sätta upp parabolantenn eller annan utomhusantenn på fasad eller balkongräcke. Ansökan ska göras skriftligen.

12 Markiser, altaner, plank och staket, samt övriga anordningar får sättas upp endast om de beträffande färg, form och utförande i övrigt godkänts av styrelsen. Ansökan ska göras skriftligen.

13 Montering av armaturer, vädringshängare, markiser och dylikt i fasad får inte göras utan styrelsens godkännande. Ansökan ska göras skriftligen.

14 Grillning med öppen låga, kol och gasol är förbjudet på balkonger och uteplatser. El - grill tillåts. Rökning på balkonger och vid entréer bör undvikas då lägenheternas friskluftsintag finns vid balkonger och vid sovrum.

15 Vi är rädda om vår innergård och går eller cyklar därför inte över gräsmattor eller planteringar.

16 Cyklar och mopeder ska förvaras i cykelrum eller i fastighetens cykelställ.

17 Föräldrar ansvarar för att barnens leksaker, cyklar mm samlas ihop efter dagens slut och läggs i avsedd låda. Nät återplaceras över sandlådan. Bollspel är inte tillåtet på gården.

18 Matning av fåglar är inte tillåten inom fastigheten på grund av att matrester riskerar att locka till sig skadedjur. Av samma anledning lämnas inte matrester i papperskorg vid grillplats.